Projek Kamarádi byl oceněn Evropskou jazykovou cenou LABEL za rok 2014
logo-label

Login Form

Dětský tábor v Bulharsku 2023

bg tabor2023 1bg tabor2023 0I letos podporujeme jedinečnou inciativu určenou bulharským dětem v zahraničí - spolupracujeme na realizaci dětských vzdělávacích táborů přímo v Bulharsku.

Проектът „Моето българско лято“ – работилница за български език, култура и история, е единствен по рода си, насочен специално към нуждите на българчета, израстващи в чужбина.

Информацията е на фейсбук страницата
www.facebook.com/mybulgariansummer

По време на лятната си ваканция децата имат възможност да упражняват езика, но и неусетно и чрез игра да се запознават с природата, историята, географията, литературата, занаятите на България, докато завързват приятелства с връстници, идващи като тях от различни страни. Защото знаем, че само лично преживяното и споделеното с приятели ни остава за цял живот. А ние имаме нужда да създадем у децата си емоционална връзка с България.

Като ръководители на проекта – българист-лингвист и майка на деца, отгледани в чужбина -познаваме нуждите и предизвикателствата на тези деца и техните родители. Проекта осъществяваме вече за трета година. Провеждаме седмиците на различни, емблематични места – на морето (Обзор) и в планината (Етъра над Габрово).  Организатор е сдружение „Турорайн“, Австрия.