slunce kluk holka
packa prasatko-bez
dort-kus
jahodnik jahoda3 jahoda4 jahoda5 jahoda6
svicka dort
 
 
 
 
 
tanecnici klobouk
prasatko celist
packa2 jahoda jahoda2 list
tulipan kvet
 
Vícejazyčnost je bohatství banner prace 2022
Aktuální číslo časopisu Kamaradi01 2024 01
Publikace
Karlův most, pražský poklad Karluv most 2023 001
Projek Kamarádi byl oceněn Evropskou jazykovou cenou LABEL za rok 2014
logo-label

zapojte se

Login Form

Výstava na pražském Magistrátu

2018-vystava-sevda-magistrat-plakat1.-28. března 2018,
Magistrát hl. m. Prahy,
Mariánské náměstí 2

V krásných historických prostorách hlavní budovy Magistrátu hl. m. Prahy proběhla v březnu výstava ilustrací Sevdy Kovářové pro časopis Kamarádi. Výstava byla rozsáhlá – tvořilo ji 40 rámů s ilustracemi a layouty z časopisu a navíc 10 čísel časopisu k listování. Panely zdobily celý měsíc dlouhou chodbu v přízemí budovy.

 

2018-vystava-sevda-magistrat-012018-vystava-sevda-magistrat-022018-vystava-sevda-magistrat-03Hned ráno, když jsme výstavu instalovali, ji zhlédli jako první úředníci pražského magistrátu, přicházející do práce. Vystavené obrázky si pak zvědavě prohlížel kolemjdoucí městský strážník, paní uklízečka, ale i například Petr Dolínek, zastupitel města Prahy a náměstek pražské primátorky.

Věříme, že naše výstava udělala dny barevnější a veselejší pro občany i úředníky, kteří se na pražském magistrátu dennodenně pohybují.

Magistra umění Sevdalina Kovářová Kostadinova (Sevda) je umělkyně bulharského původu, která působí v ČR více než 16 let. Má klasické umělecké vzdělání z Bulharské státní umělecké akademie v Sofii a Drážďanské Akademie výtvarného umění. Ve svém portfoliu má řadu uměleckých projektů a autorských výstav jak v ČR, tak i v zahraničí a zúčastnila se i mnoha společných výstav, mezinárodních festivalů a projektů. V posledních letech se intenzivně věnuje ilustracím a tvorbě různorodých publikací, a to zejména pro děti. Za projekt Kamarádi autorka obdržela v roce 2014 Evropskou jazykovou cenu Label.