Projek Kamarádi byl oceněn Evropskou jazykovou cenou LABEL za rok 2014
logo-label

Login Form

Tančeme v jednom kole

Veřejný taneční workshop

5. 12. 2012, Amfora, Praha

Tančeme v jednom kole je praktický seminář bulharského lidového tance - pro tanečníky, širokou veřejnost, děti a mládež. OS ZAEDNO organizuje nepravidelně podobné semináře od roku 2003.

Tyto semináře proběhly s různými lektory v Praze, ve Vlašimi a v Pardubicích. Členové OS ZAEDNO se zúčastnili podobných seminářů v Brně a v Bulharsku. Letos byl program tradiční. Na začátku proběhly ukázky bulharských lidových tanců. Jedná se o tance veselé a rytmické, které se netančí v párech, ale v kruhu. Předvedl je taneční soubor Bulgari při OS Zaedno. Pak následovala výuka základních bulharských lidových tanců krok za krokem. Seminář vedl Todor Ralev. Nechyběla ani ochutnávka jídel a po 10 hodině – balkánská zábava. Účastníci si zatančili a užili si příjemný sváteční večer spolu. Hostem večera byla Turkyan Akif – vedoucí konzulárního oddělení při Velvyslanectví Bulharské republiky v ČR.
Na realizaci projektu se aktivně podílelo cca 5 dobrovolníků – členů či příznivců OS Zaedno.
Akce probíhá za finanční podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Ministerstva kultury České republiky.