Projek Kamarádi byl oceněn Evropskou jazykovou cenou LABEL za rok 2014
logo-label

Login Form

Obnovujeme tradiční večery cestovatelů

Cestopisná prezentace fotek a zážitků ze severní Indie jedné z členek souboru Balgari - Cveta Kambourova.

5. 6. 2013, 19.00 hodin
Dům národnostních menšin
Vocelova 602/3, Praha 2

Promítání proběhlo za hojné účasti. Návštěvníci spolu s Cvetou procestovali více než 4 000 kilometrů a navštívili 15 míst v 7 státech severní Indie.

Měli možnost se blíže seznámit nejen s rozmanitou a barevnou indickou kulturou, přátelskými obyvateli, tradiční místní kuchyní, duchovními místy a svatyněmi, kulturními památkami, ale i s pro nás velmi odlišnou realitou všedního života v Indii.
Během obrazového putování svatými městy, podhůřím Himalájí, venkovem i velkoměsty mohli ochutnat i typický indický kořeněný masala čaj.

Каним ви на пътеписно представяне на снимки и преживявания от северната част на Индия на един от членовете на ансамбъл Българи - Цвета Камбурова.

Елате с нас на пътуване дълго повече от 4000 км и посетете 15 места в 7 щата на Северна Индия.
Ще имате възможност да се запознаете не само с разнообразната и пъстра индийска култура, приятелските местни жители, традиционната кухня, духовните места и светини, паметниците на културата, но и със за нас коренно различната реалност на всекидневния живот в Индия.
По време на пътешествието през светите градове, в подножието на Хималаите, през селските райони и големите градове, ще имате възможност да опитате традиционния индийски масала чай.