Projek Kamarádi byl oceněn Evropskou jazykovou cenou LABEL za rok 2014
logo-label

Login Form

Vzdělávací MOOC platforma pro mentory a asistenty

kurzyV rámci Erasmus+ projektu Romani Ambassadors 2.0, na kterém Spolek Zaedno spolupracuje s partnerskými organizacemi z dalších 5 evropských zemí, byla vyvinuta a pravě spuštěna vzdělávací platforma. Ta má za cíl podpořit další vzdělávání mentorů a asistentů, pracujících s dětmi a mládeží s kulturní odlišností (zejména z romské menšiny, ale i z ostatních národnostních menšin či z řad uprchlíků). Rozpracovaná témata jsou vhodná k posílení mentorů, ale i jejich svěřenců a vztahů mezi nimi.

Vzdělávací platforma je typu MOOC (Massive open online course). Tvoří ucelený kurz neformálního vzdělávání, přístup do kurzu má kdokoliv, školné se neplatí. Platforma obsahuje vzdělávací materiály rozložené do 6 modulů v 7 jazycích, včetně češtiny a závěrečné kvízy k sebehodnocení. Po absolvování kurzů dostáváte certifikát.

 Jak platformu využít a zapojit se do vzdělávacích kurzů?

  1. Zaregistrujte se na webu https://palambassadors.eu pomoci tlačítka REGISTER v pravém horním rohu stránky.
  2. Do e-mailové schránky vám přijde e-mail s odkazem na aktivaci vašeho učtu. Pozor, tento e-mail může spadnout do spamu.
  3. Když již budete na stránce jako zaregistrovaný uživatel, jděte na menu a klikněte na odkaz Digital Mentoring Training.
  4. Vyberte vzdělávací modul. Na záložce CURRICULUM najdete jednotlivé materiály. Klikněte na českou verzi. Moduly obsahují teorii, praktická cvičení a kvíz. Potom, co se s materiály seznámíte, klikněte na tlačítko COMPLETED, aby vám systém započítal absolvovaný modul kurzu.
  5. Moduly nezapomeňte ohodnotit, vaše zpětná vazba je pro nás velice přínosná.
  6. Vraťte se stránku Digital Mentoring Training a vyberte další modul.
  7. Po úspěšném dokončení modulů můžete obdržet certifikát.